Men ble nok bare vindusshoping på meg, siden jeg er så flink til å spare til disney! Janaye og Laura mae plokket meg opp, så møtte vi Destany og kusina hennes. Er forresten Destany jeg er sammen med på bilde! Vi kjørte litt rundt og stoppet på noen klesbutikker, er helt sykt hvor billig det er enkelte plasser. Ei av jentene fant en sykt kul genser til under $3, altså rundt 15 kroner!!! Før vi dro hjem stoppet vi på starbucks, og jeg angret så sykt på å bestille en kald freshener, for holdte på å freeze to death da vi gikk ut. Var faktisk noen få snøfnugg i lufta! Alle var helt sykt stoked, mens jeg bare ville legge meg ned å dø. Vi planla litt andre småting, blandt annet at vi skal ha en liten sammenkomst på nyttårsaften. Blir koselig å ringe inn det nye året med mine søte amerikanske venner! 
Tenkte bare å poste et lite innlegg før jeg kryper under dyna og tar kveld. Var tidligere ute å spiste sammen med vertsmor og noen andre. En jente fra tyskland som var her for et par år siden er her på ferie sammen med søsteren sin, så vi møtte de og vertsmoren hennes. Min vertsmor kjenner hennes, og hun tilbringte mye tid med min families forrige utvekslingsstudent. Hun virket grei, så skal kanskje dra på shopping med dem senere i uka. Men må nok være sterk og gi kortet til vertsmor, siden jeg må spare penger til disney world. Bare 11 dager igjen! :D

En kompis var nettopp på besøk og så film, så han dro for ikke så alt for lenge siden. Kleint nok valgte han ut filmen ''50 first dates'', dette var langt fra en date, men han innrømmer ofte at han prøver å sjarmere meg.. typisk amerikanere! Ellers ble store deler av tiden ble brukt for å prøve å lære han å si etternavnet mitt, som han absolutt ikke ga seg på! Så for å ta igjen prøvde han å finne et engelsk ord jeg ikke klarte å uttale, men uten hell! I morgen tror jeg at jeg skal henge med ei av jentene, så får se hva det blir til. God natt 

Var så koselig å møte disse søte jentene igjen! Spiste litt og bare koste oss resten av tiden. Er forresten freezing outside, hørte rykter om at det var på grensen til å begynne å snø.. æsj! Hadde håpet på å slippe unna kulden, men neida.. Litt misunnelig på Rebecca som drar rett hjem til sommer og sol, men er heldigvis ikke så alt for lenge til det blir ordentlig varmt og godt her igjen! 


Leserne mine er ikke så flinke å kommentere, men enda ser jeg at lesertaller er ganske høyt. Selv på dager jeg ikke blogger er mange innom å ser, gjør meg virkelig glad! 

I dag tror jeg det blir en tur til Rebecca, som snart skal reise hjem til New Zealand. Hun har bare vært her 1 semester, så skulle egentlig reise hjem i januar. Men på grunn av familietrøbbel her i statene ble det endret, så hun fikk en tidligere billett hjem. Er så kjipt, for hun fikk en ny plass å bo for ikke lenge siden, som hun trives kjempegodt i! Har bare sett henne et par ganger siden jeg kom hit, blandt annet var hun med oss til tennessee på raftingen! Hun er supersnill og søt, så skal bli godt å se henne igjen før hun drar. Får nok fra til NZ å besøke henne engang. En stor fordel med utveksling er at man blir kjent med så mange fra alle mulige land, så man har alltid en plass å bo om man skal ut å reise! :D


 

Vertsmor cheeret og sa jeg måtte gjøre det for the experience, så beit tenna sammen og tok på slangen! Er vel ganske tydelig at det ikke var noe jeg egentlig hadde lyst til, men nå er hvertfall det off the bucket list!


Husker ikke hva denne cafèen het, men den ligger på et av kjøpesentrene I nashville. Den var gjort om til en jungel med både tordenstormer og gale dyr. Servitørene var også kledd ut som safari guides, ganske kult egentlig! 
Kjørte også forbi dette på turen hjem, utrolig fint å se på. Var over 2 millioner lys, tipper det tok sin tid å gjøre klart!


Heihei! Tenkte å poste noen bilder fra de siste to dagene. I 11 tiden dro jeg og vertsmor på night service i kirken, der de blandt annet viste en slags facebook film av jesus, maria og alle sammen. De oppdaterte statusen og fortalte hva som skjedde, got married og hele pakka. Var ganske kult! Etterpå dro vi til huset til Aaron for å møte Jennifer. Er en tradisjon å gjøre noe tull med han før christmas day, så denne gangen festet vi julepapir på hannes front og back door. De har to dører her i usa, som dere sikkert har sett på film - så når han åpnet den første så han bare julepapir! 
Brukte restene av papiret til å dekke alle vinduene på bilen, just for fun!
Christmas Day
Var oppe ganske tidlig siden Aaron kom over for å være sammen med oss. Vi spiste moneybread og åpnet pakker ganske tidlig, før vi så film og ventet på middag. Vi spiste skinke og kalkun for de som lurer! Fikk mye fint, gavekort og andre nødvendige ting! Har maset om å få en skilpadde helt siden jeg kom hit, så fikk cookie cutter i form av en skilpadde og supersøte skilpadde perleøredokker ! Ble kjempeglad for alle gavene, vertsfamilien min er best::-) Fikk også en pakke med ''svenske pepperkaker'', samme type som jeg tidligere smakte på walmart. Smaker akkurat som de vi har i norge, nam!
Føles ikke ut som det er 24 desember i dag! Ganske kjipt å måtte vente med å åpne pakkene til i morgen. Fikk skypet med familien litt tidligere, og sett lillesøster åpne noen av gavene mine.. Litt trist å ikke være hjemme og se askepott, reisen til julestjernen og alt man forbinder med norsk jul. Men hjemlengselen er ikke her, så koser meg enda! Blir ikke så mange julegaver på meg i år som ellers siden jeg er her, men dette er nok den beste gaven jeg kunne fått - uten tvil! (haha høres ut som jeg har blitt mamma eller noe..) Etter jul bestiller jeg nok også billett til cali, så som jeg har fått penger til det, yeey!!!Her kan dere også få se været vi har i dag! Ikke rart det er mangel på julestemning, men det gjør meg ingenting:-)


Dagens plan var å slappe av siden jeg er syk, men også få et lite besøk av Elise. Men hun kan desverre ikke komme likevell siden hun må jobbe, men er kanskje like greit. I morgen skal vi til Nashville en tur, så vil prøve å bli litt mer frisk før det. Skal i en dyrepark men også shoppe litt. Skal en annen plass i tillegg, men husker ikke hva eller hvor..

Til tross for den dårlige formen kom jeg meg hvertfall opp av sengen rimelig tidlig, og stelt meg ordentlig. Om man er syk hjelper det å ordne seg litt, man føler seg ofte mer slaskete sminkefri i jobbebukse og sweatshirt! Har også fått tid til å gå på leteaksjon etter gulvet mitt, som forsvinner i ny og ne. Kjøpte forresten gold parfymen fra victorias secret da jeg var i Oregon. Var typ halv pris, så kostet bare $30 for 75ml. Var vel lurt av meg å vente med å kjøpte den, for et kupp! Den lukter sykt godt, også er flasken dritsøt. Var livredd for å ikke få den med meg gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen, så jeg sa like greit at jeg ikke hadde noe flytende.. Rart jeg ikke havnet i trøbbel, som jeg alltid gjør på flyplasser!


Heihei! Kom stort sett nettopp hjem fra huntsville. Dro en tur med Elise til et av kjøpesentrene. Hadde et secret reward giftcard på VS som jeg gledet meg til å bruke, men såklart gikk det ut av dato i går.. Typisk min flaks! Ble hvertfall litt innkjøp uansett, men resten av pengene skal jeg nå spare til turen til disney world!Disse trusene er forresten helt fantastisk, noe mykere skal man lete lenge etter! Man kjenner knapt at man har de på, for de er så utrolig behagelig! Var 2 for $30, så utnyttet sjangsen og kjøpte noen fler.VS har også sminke, men for en eller annen grunn frister det ikke så mye å teste ut foundation eller primern deres. Føler liksom ikke at det er nok kvalitet. Men skal google litt å se om jeg finner noen rewievs! Måtte kjøpe en leppestift bare for å teste, fargen er superfin, smooth og godt pigmentert. Og ja, kjøpte meg et par sko som julegave til meg selv. Har sett de før, men var ute etter de uten blondemønster. Skulle kjøpe de da jeg var i Oregon, men de hadde såklart ikke size 7. Men de er perfekt, fasongen og alt. Gleder meg til å få brukt de! Kjøpte også en boks med hot chocolate, som jeg tenkte å lage i kveld. Er ren sjokolade som er hakket opp, så blander du det bare med varm melk. Fikk smake i butikken, yum sier jeg bare! 
Var helt sinnsykt lei av headeren med de gamle sommerbildene. Ville ha noe med litt mer ''vinterfarger'', men innså jo at det er vanskelig å få det winterish her i alabama.. haha. Ble hvertfall noe nytt og annerledes! Ser nå at jeg faktisk har på meg samme skjorta som på den forrige headeren, skulle tenkt på det før.. Men liker den nye bedre, lyset og fargene er mye klarere og finere! Og egentlig ble det jo litt winterish med den lyseblå skjorta og de lyse fargene likevell?

Før


JEG BESTO BIBLE EXAM!!!!! :D Er så deilig å endelig få ta juleferie, skal virkelig nytes. Men helt sykt å tenke på at når jeg kommer tilbake på skolen er det bare 1 semester igjen, altså halve utvekslingsåret er over.. Helt ufattelig hvor fort tiden går, kommer aldri over det. Men det mest spennende skjer neste semester, så gleder meg helt villt. Disney world, prom, New york og cruise til bahamas, åhh!!! Krysser også alt jeg har for at det blir en tur til california i spring break, vet ikke om jeg har nevnt det her? 
One more exam between me and my Christmas break, feels amazing! Det værste er over, takk gud. Engelsken kan jeg trygt si at jeg ikke får 100 på, men gjorde mitt beste værtfall. Er ikke så lett å skille mellom 50 forfattere og enda fler poems, huske setninger som er skrevet i old english og matche de med tittelen på diktet osv.. Er bare litt av det eksamen inneholdt. Heldigvis var det noe lett også, som å skille mellom was/were, her/she og slikt, tenk at 12th graders her får det på eksamen!? Er jo slikt vi norske lærte for lenge siden. 

Nå venter jeg på at jennifer skal komme ut av badet, så jeg kan tvinge henne med å sende avgårde julekortene og en pakke. Bedre sent enn aldri! Skal slappe av resten av dagen og kanskje ta meg tiden til å rydde rommet og klesskapet. Ha en fin dag dere!
Er såååå godt å puste lettet ut, ettersom jeg akkurat fikk vite at jeg made a 100 på matte eksamen! Men skal sies at det var piece of cake, herregud så latterlig enkelt! Det kommer altså fra jenta som nesten fikk 2 i P1.. hah. Anatomien var heller ikke ille, så er ganske så sikker på at jeg består i det minste. Læreren ga oss tilogmed peppermint godteri, for det skal visst hjelpe til med å fokusere. haha, skal ikke klage på lærerne her!

I morgen er det economics og engelsk som står på planen, altså satan i egen person. Det beste er at når klokken har passer 11 er alt over, bortsett fra bible exam som er på torsdag. Rundt 500 spørsmål snakker læreren om, bless my heart sier jeg! haha, heldigvis er han supersnill, så jeg består nok uansett hvilken karakter jeg får. Snart er det ferie, bare å trekke pusten og holde ut de siste dagene! :D


remember to put a name tag on the christmas presents BEFORE u forget what's inside each of them..Så typisk meg.. heldigvis klarte jeg å åpne dem på siden og skille mellom hvilken som hører til hvem! La en liten lapp på hver, så jeg har det klart til jeg får kommet meg på walmart å kjøpt noe litt finere.I neste uke er det eksamen, men heldigvis er det langt fra så vanskelig som eksamen i Norge. På tirsdag har jeg matte og anatomi, onsdag har jeg economics og engelsk og torsdag har jeg bible. Prøvene består bare av multiple choice, som gjør det mye lettere. Men man kan fort bli forvirret og usikker, sykt irriterende! Engelsk er uten tvil det jeg gruer meg mest til. Har en C- so far.. Men skal sies at selv de som har snakket amerikansk hele livet også sliter i faget, så er ikke bare på grunn av språket, men mer fordi selve faget er sykt vanskelig. Læreren er også beinhard, og jeg får null special treatment... haha kravstor! Men skal nok get together med destany eller noen i helgen, så jeg får litt hjelp med å forberede meg. Orker ikke engang fortelle alt vi må kunne, herrejesus... 

I går med frokostbordet begynte jeg plutselig å se stjerner, så da var det bare å svelge ned litt migrenemedisin og legge seg ned igjen. Nok den i tide, så gikk heldigvis over etter noen timer. Uheldigvis har jeg også hatt hodepine i hele dag, så får bare ta det rolig og håpe på at det gir seg. Trenger virkelig tiden til å lese til eksamen!!! eksamenskarakteren regnes som 20% av snittet ditt, og om du får over 85 slipper du eksamen neste semester! Det kjipe er at jeg har 82-84 i de fleste fag, men 90-95 i de fagene man må ta eksamen i begge halvårene.. 


I bible class i dag tidlig fikk jeg vite at det hadde vært skyting på en skole i Connecticut, der flere ble drept. Fikk en stor klomp i magen, og det minnet meg om 22. juli right away. Vi så på internett og hørte intervju live, og ut fra det jeg fikk med meg var det 18 drept, og noen voksne.. Tenk at noen har hjerte til å gå inn i et klasserom der kindergarden hører til, og ta livet av så mange alt for unge og uskyldige liv.. Helt forferdelig! Har både hørt at det var pappaen til en i den klassen, og at det var storebroren og sønn av en av lærerne. Vet ikke hva som er rett, men like grusomt uansett. Sender varme tanker til alle pårørende i CT Kjøpte ''swedish meatballs'' bare for å teste. Selv kjøper vi alltid kjøttboller i sverige, så syntes det var litt gøy at de hadde det på walmart. Men fyfaen, smakte helt jævlig.. 
Var i huntsville på messe med vertsmor, så vi gikk en tur i parken med det samme. Sto en mann og matet fuglene, men tror fisken tok det meste.. Fyan, svære catfish på dobbel størrelse enn endene! Det var så mange at de lå over vannflaten, sykt interessant ja jeg vet! heheh

Sykt mange kreative dekorasjoner!


På tur hjem fra skolen nevnte Jennifer at det var noe i senga mi, og at jeg mest sansynlig ikke kom til å sove der igjen. Hunden var også med i bilde, så jeg trodde serriøst at bikkja hadde kastet opp i senga mi.. Men hun avslørte seg lett, og sa at pakken min var kommet! ENDELIG! Jeg hoppet ut av bilen før den knapt var parkert, og løp rett opp på rommet mitt. Måtte pine meg noen ekstra minutter bare for knipse bilde til bloggen. Tro meg, rett etterpå var jeg som en hyene på et eller annet villdyr. Haha! Jeg hadde ikke engang tid til å åpne pakken ordentlig, så jeg rev den opp fra undersiden. Ut av pakken drysset det kjærlighet, ponnier, regnbuer, sommerfugler og alt annet fantastisk. Jeg er så glad!! :D


Noe av dette er julegaver, men maten er min! Beholder også de fine lestene og vottene med norsk flagg på, som min kjære farmor har strikket! Bestemor har også strikket noe, men vet ikke hvem som laget hva. De er begge så utrolig flink! Og min herlige bestevenn sendte også med en pakke, så fikk enda en boks leverpostei, tørrfisk, brunost og noe annet. åhh de tingene man tar for gitt..! Må få gjort et stopp på walmart og kjøpe wasa knekkebrød så jeg har noe å putte brunosten på, første munnfull må være perfekt! hihi :D Fikk også en boks Vesterålens fiskeboller som jeg har hatt cravings på helt siden jeg kom hit, enda det er mange år siden jeg har spist det. Min kjære mamma sendte også med en pakke ferdiglaget hvit saus, slik at jeg ikke ødelegger alt med et hjemmelaget eksperiment.. Hun kjenner meg godt! Den tskjorten og koppen med elg på er til Angel, besteveninnen min Jennifer og familiens ekstra datter. Hun har en helt sinnsyk ting for elger, haha er latterlig!


Slik er forresten været her akkurat nå! Herlig:-)


don't let your fear decide your fate

I går og i dag har jeg tatt meg tiden til å skrive noen julekort som jeg skal sende hjem. Har gnagsår på fingeren etter jeg har skrevet så mye.. Skal se om jeg får de sendt avgårde i morgen, men tviler litt på at de kommr fram til julaften.. 
I går dro jeg og vertsmor til downdown decatur for å se på båtene. De var dekorert full av lys, så kjørte di bare et par ganger i en stor sirkel på vannet. Var egentlig veldig fint å se på! Etterpå kjørte vi rundt om kring i gatene og så på hus. Herregud, er trist at det er så få i norge som gjemmer huset sitt under lys og dekorasjoner i desember. Var til og med hus som hadde det åpent, slik at du kunne gå inn og se på innsiden også. De deler også ut priser til enkelte hus, for eksempel most traditional eller most creative. Mange har nok lagt i mye jobb for å få huset sitt klart for desember!

Wonderland 1st place, er vel ikke rart det. De hadde til og med kledd seg ut som pepperkakemenn! De står i hagen, om du ikke ser de.


The space and rocket center arrangerer visst dette hvert år, så i går hoppet vi i bilen og kjørte til huntsville for å sjekke det ut. Er lysdekorasjoner(er det det man kaller det?) som de har fått fra alle mulige firma og butikker. Du kjører liksom gjennom rute der alt er plassert langs veien. Tror kanskje det var i en slags park eller noe, er ikke helt sikker siden det var mørkt, heh! Var hvertfall mye fint, selvom ikke alt ser så bra ut på bildene. Alt var så mye sterkere og finere farger på i virkeligheten! 

Forresten så er jeg ganske klar over at bloggingen har vært ganske poor i det siste. Har ikke fått kommentarer om det, men føler det selv. Føler også at jeg blogger om ting som kan være uinteressant og kjedelig, sånn som dette innlegget. Det føler hvertfall jeg, haha. Men ut fra det mamma og andre sier høres det ut som mange i familien, kollegaer og venner er innom her. Så prøver ikke å tenke så mye over at alt skal være perfekt og se bra ut, men mer på at de som er innom bloggen skal få et innblikk i hva jeg gjør, selvom det er veldig overfladisk. Tenker å komme med et litt dypere innlegg med tanker og følelser, nå som julen nærmer seg og at jeg allerede har vært her i nesten et halvt år. Helt utrolig hvor fort tiden går!


vippetang sephora pigments NYX øyenbrynsblyant benefit børste sephora lip gloss NYX jumbo eye pencil NYX lipliners NYX 


 #62 // NYX disco ball glitter mania // NYX white ultra pearl mania  // NYX white JEP // NYX rose // NYX dolly pink / NYX La LaAnbefaler forresten alle sminkeglade jenter å teste ut NYX sine lipliners! De har utallige mange pigmenterte og fine farger, til en utrolig rimelig pris! (er ikke billig i norge, så anbefaler å bestille) Selv har jeg rundt 10, så dere skjønner vel at jeg liker de. De er så myke og gode, holder hele dagen og tørker ikke ut leppene. Jeg får lett tørre lepper, men disse gjør ikke det til noe problem. Har testet alt utenom disco ball glittere, og er super fornøyd med alt sammen! Er ikke helt fan av øyenbrynsblyanten enda. Jeg syntes den er alt for soft, så må spisse den hver eneste dag. Er nok bare fordi jeg er så vant til at å bruke en som er hardere, men den er det ikke mye igjen av. 

Spurte vertsmor for bare et par dager siden om adventskalender var å få tak i her, men hun hadde ikke sett det siden hun selv var liten. I dag kom jeg helt tilfeldigvis over det da vi var i huntsville, lykke! Skulle få mamma til å sende det sammen med julegavene osv, men de glemte det.. Anyways, jeg kjøpte en til meg og en til Jennifer, siden hun aldri har hatt adventskalender før, stakkars barn! I dag var det forresten varmt nok til å bare gå i tshirt ute, herlig! Trodde jeg kom til å fryse i knit sweater, men ble helt motsatt. Jeg kan ikke huske sist jeg var ordentlig varm, fryser hele tiden jeg! Ble noen andre innkjøp også, litt sminke, et par sko og undertøy. Kommer sikkert i et innlegg senere :D Nå skal jeg lese raskt over anatomi til quizen i morgen, så er det bare å vente til the walking dead starter. Orker egentlig ikke tanken på skole i morgen, denne helgen var alt for kort! Heldigvis bare et par uker igjen til juleferie!

Denne helgen var det mine norske pepperkaker sto sto for tur, så i går laget vertsmor deigen og gjorde alt klart. Den ble ikke helt som forventet, men brukbar nok! Vi måtte drukne deigen i mel slik at den ble bedre og ville sitte sammen, for ellers revnet bare alt. Petyon kom også og hjalp litt til før hun skulle på trening. Var ikke så lett for henne å bare kunne bruke venstre hand, siden hun enda bruker gips.


Verdens beste vertsmor 
Jennifer som er utrolig kresen i matveien elsket pepperkakene! Enda hun ikke liker crispy cookies så klarte hun knapt stoppe å spise. Om noe blir godkjent av henne, så er det virkelig et kompliment :D
Nam! Nå er jeg klar for desember!
Hei! Jeg heter Hilde, er 17 år og kommer fra en liten plass i Nordland. Dette skoleåret tilbringer jeg i Decatur, Alabama som utvekslingstudent gjennom organisasjonen EF. Om det er noe du lurer på kan du kontakte meg på Hild3x@hotmail.com.

Legg meg til som venn


ARKIV

· Mai 2013 · April 2013 · Mars 2013 · Februar 2013 · Januar 2013 · Desember 2012 · November 2012 · Oktober 2012 · September 2012 · August 2012 · Juli 2012 · Juni 2012


KATEGORIER

· Bahamas 2013 · Blogg · Events · Florida 2013 · Graduation 2013 · Innkjøp · Makeup/hår/skjønnhet · New York 2013 · Oregon 2012 · Prom 2013 · San Francisco 2013 · Sponsing · Spørsmål · Trips · Utveksling

LINKER

· blogg.no · Emmaaaiusa · Få din egen blogg!

DESIGN

Designet er laget av Katrine.

hits