Må vel begynne å pakke ut av kofferten og rydde rommet. Vertsmor bruker å nevnte at jeg må begynne å look for the floor, hun har vel rett!Litt senere kommer Anna å plokker meg opp, så er det avgårde for å se basketball kampene. Gledet meg til å se Peyton spille, men stakkaren brakk tommelen i en av kampene forrige uke.. Hadde forresten med norsk sjokolade og delte til gjengen på skolen, flere var faktisk enig om at det er bedre enn deres amerikanske! Ga også en smakebit til bible og engelsklæreren. Gjør mitt beste for å smiske meg til en bedre karakter i engelsk.. læreren er ei lita, gammel gråhåret dame, med alt for mye blush og eyeliner.. Sykt søt, men beinhard. Så etter mye om og men har jeg bestemt meg for at jeg ikke liker henne - mest fordi hun ikke liker meg..
korsn va karakteran dine då du gikk ut av sus, å har det masse å sei før om du kan reise?
Hadde 4,8 i snitt om jeg husker riktig, og ja - det har noe å si! Jeg måtte gi EF karakterene mine fra de 3 siste årene, om jeg husker riktig? Så jeg sendte karakterene fra 9, 10 og første halvår på vgs, karakterene for semester 2 sendte jeg bare senere. Er ikke helt sikker på hvor gode karakterer du må ha, eller om de bare ser på fravær, men å være god i engelsk trenger du ikke å være! Vet at noen organisasjoner kan nekte deg å dra til usa om du har for dårlig engelskkarakter, men det gjør ikke EF.

kem du reiste med? explorius, EF osv.. og ka e dine erfaringe?
Har erfaring med både AFS of EF. Vi var vertsfamilie gjennom AFS, og planen var at jeg selv skulle reise med de. I januar ringte de meg og sa at det vat fult, så jeg kunne ikke dra til USA. Endte opp med EF istede, og fikk mye hjelp gjennom søknadsprosessen. Jeg ser på begge som de to beste og tryggeste organisasjonene, men man kan alltids være uheldig oppleve noe negativt gjennom dem - som med alle andre organisasjoner.

katti va du på intervju?

Husker ærlig talt ikke, men det var ikke lenge etter jeg var ferdig med søknaden!

katti bynte du å spare tel utvekslingsåre?
1 år før jeg dro. Hadde jeg planlagt tidligere at jeg skulle dra, så hadde jeg spart alt fra konfirmasjon og sommerjobben.. Spar så mye du kan! Å ha ekstra penger til å bruke på discovery tours gir deg så mye mer enn den nye kolleksjonen på bikbok eller de skoene du føler du ''må'' ha ;) Lover deg at de ekstra slitsomme og kjedelige dagene på jobb er verdt det!

Ka kosta det før dæ å reis?
Nå ligger programprisen på ca 70.000, som jeg tror også var prisen jeg betalte. Men det kommer mye i tillegg, blandt annet legetimer, vaksiner, flybillett osv. Men stipend kan dekke mye av det!

 
Veninnen til Jennifer skulle ta oss med å vise huset som cullen familien i twilight bor, så på torsdag før thanksgiving middagen hoppet vi i bilen og tok turen. Fire jenter og feil adresse førte til at vi sto å banken på døren til feil hus.. Heldigvis var det ingen hjemme. Etter telefonsamtaler og litt leting fant vi værtfall riktig hus!

Noen twilightfans som er sjalu?

Vi fikk beskjed om å være stille og diskrè. siden det bor folk der - men neida! Vi løp rett opp til huset, knipset bilder som bare det, og klatret litt opp på fjellsiden for å se mer av innholdet til huset. Det var mye større in real life, enn det ser ut som i filmene! Fy søren for et fint hus sier jeg bare.
Siden jeg dro til Portland i Oregon på søndag for å overraske Nick, så har jeg ikke blogget noe de siste dagene. For de som ikke kjenner meg, så er Nick vertsbroren min som bodde i Norge med min familie i fjor. Han visste ikke at jeg kom, så gjett hvem som var i sjokk! Filmet det hele, priceless sier jeg bare :D På mandagen gjorde vi ikke mye, men nick tok meg med å kjørte litt downdown, så jeg skulle få se litt av Portland. Ble også litt shopping på oss begge to. Var så gøy å gå rundt i butikkene og snakke norsk, fikk en del blikk ja!Tirsdag skulle jeg, Nick og Sofie(vertssøstra hannes) dra til Seattle med pappaen til Nick. Uheldigvis måtte Nick på jobb, men vi dro uten han. Seattle er rett og slett nydelig! Jeg innser virkelig at jeg er en storby-jente. Det regnet da vi dro fra Portland, men så heldig som vi var, så var det mye bedre vær i Seattle!

Mens vi ventet på veninnen til Sofie, så kjørte vi rundt omkring for å se andre deler av Seattle. Plutselig endte vi opp på Nordig Heritage Museum, hvor jeg blandt annet fant norsk sjokolade!!! Jeg of Sofie var helt på gråten av glede.Før vi dro måtte vi også få med oss Wall of gum, så først måtte vi på jakt etter tyggis. Kan tro det hørtes smart ut da vi spurte butikkdama om hvor Wall of gum var, etter vi spurte om hun hadde tyggis og hun sa nei.. Ja, ville finne veggen så vi bare kunne pick and choose flavor, haha!

Er man i Seattle, så er det vel en selvfølge å ta turen opp i Space Needle. Perfekt tidspunkts også, så vi så lysene i hele byen! Helt ubeskrivelig nydelig. Var mye vind, og vi hadde en random uerfaren amerikaner til å ta bilde,så skulle litt til for å få et decent picture av oss med byen i bakgrunnen.. 

Er deilig å slippe tanken på at det er skole i morgen. En hel uke fri, herlig! Tenkte jeg skulle prøve å utnytte tiden til å skrive mer innlegg om tanker osv, men det har jeg nok ikke tid til, ettersom jeg ikke kommer hjem igjen før fredag. Skal nemlig ut å reise litt, skriver mer om det senere ;) Var forresten på kino i går og så breaking dawn med Elise, Laura mae og 3 til. Er ikke en huge fan, liker True blood og The vampire diaries bedre. Men skal ikke nekte at jeg blir betatt hver gang jeg ser en av twilight filmene! Smilet til Robert og kroppen til Taylor, MHM sier jeg bare! Har også problemer med å lade Iphonen min, noen som vet hva som kan være galt? Kommer opp en gul trekant også sier det noe om at det ikke støtter lading til den enheten.. Jeg må ha strøm!!!!

Nøyaktig 3 måneder siden hoppet jeg på flyet som skulle ta meg til en helt ny hverdag. Nyter hver dag her, selvom det har vært kjedelig til tider. Skal jo leve som en vanlig teenager her, så litt husarbeid og lekser kommer med på kjøpet. Trives bare bedre og bedre, er så ubeskrivelig takknemlig for at jeg fikk sjangsen! 

Kom nettopp hjem fra Cici's nå, har vært ute å spist med hele familien. Føler jeg virkelig jeg havnet i det rette hjemmet! Humoren vår klaffer perfekt, og vi har allerede så mange intærne spøker som tar livet av meg hver gang de nevnes! Nå venter jeg bare på at Jenn skal bli ferdig i dusjen, så er det movie time :D 


Sov over hos Elise i natt, siden vi har fri i dag. Begge sovnet på tvers i senga med Bambi på tv'en. Vi våknet værtfall i rundt 2am, og fikk lagt oss riktig vei og under dyna. Å ja, hun hadde dyne!!! Ikke laken som alle andre bruker, men ordentlig dyne med dun i. Tynnere enn vanlige som vi bruker i norge, men herregud, har ikke sover så godt på 3 måneder! Til tross for at hun momler noe helt sykt i søvne, haha. Vi laget scrambled eggs til frokost, før vi dro på butikken en tur. Peyton har bursdag i dag, så hun skulle egentlig ta meg med ut å spise, men hun rekker det desverre ikke. Har værtfall ordnet henne bursdagsgave, som hun får i morgen på skolen Nå må jeg utnytte dagen og få unna litt lekser. Har mange prøver denne uken.. Men er heldigvis bare 4 dager med skole, så thanksgiving! Skal ut å reise, gleder meg helt sykt!!! Forresten, her er gårdagens gullkorn: 

me: "you know, because of the time difference, it's only 1948 in Norway, so we don't have computers or anything"
Elise: "What!? you don't have computers?" 

 
Du skriver mest om at du gjør lekser og sover mesteparten av tiden, betyr det at det er det som opptar dagen din?

Kan ikke huske at jeg har nevnt at jeg sover mye, for det gjør jeg absolutt ikke. Lekser derimot - ja. Men nei, aldeles ikke det som opptar dagene, men det trengs også. Er mye av det overfladiske som kommer frem på bloggen, og når jeg først blogger så er det når jeg er hjemme, og da er det lekser som ofte også står på planen. Er ikke mange som har tid til å henge i ukedagene, rett og slett for de er sliten av skolen, og har lekser å gjøre. Virker også som de fleste bruker mye mer tid med familien sammenlignet med norske. I tillegg er det en liten skole, så er ikke så mange å ''velge'' mellom å henge med, å mange drar også bort i helgene. Dessuten er jeg jo her for et skoleår, så lekser må gjøres. Går også på en kristen privatskole, så lærerne forventer mye. Vil ikke stryke i noen av fagene, ettersom jeg må ha minst C i gjennomsnitt, på grunn av EF. 


I natt sov jeg over hos Destany, sammen med Janaye og Hannah. Et par til av jentene var også innom tidligere, for pizza, just dance og film. Planen var å se masse disney filmer, men vi så bare starten av aristokattene, før vi bestemte oss for å danse mer istede. Var så latterlig morsomt, så må uten tvil gjøres igjen! De hadde også basseng i hagen, så ga klar beskjed til Destany at vi skal tilbringe mye tid her når det blir varmere igjen :D


Janaye 


Og ja, all julepynten var allerede satt opp! De drar til disney world snart og blir der til over thanksgiving, så like greit å ha det klart.


Hannah and Elise 


Me and Hanna 


Me, Destany, Janaye, Hannah Siden det er national veteran day i dag, så samlet alle seg i gymmen for markere det. Korpset spilte, Miss Alabama sang, ei danset, og fler holdte tale. Var også mange andre tilstede, og mange som selv har vært med i blandt annet andre verdenskrig. De viste også en powerpoint med bilde av lærere og elever sine venner eller familie som har served the country. Jenta på siden av meg satt å gråt, for hun selv hadde mistet noen. Fikk virkelig en klomp i halsen da hun hulket fram at hun savner han så fælt. Visste ikke om jeg skulle si noe, var så redd for å gjøre det værre. Heldigvis var det flere der for å trøste henne. Er så fint å se hvordan amerikanerne står sammen, for det gjør de virkelig. Greit nok de lever i sin egen boble, men de støtter hverandre og er utrolig stolte over hverandre og sitt eget land, og de viser det på en ordentlig måte! Personlig syntes jeg de gjør en bedre jobb i det tilfelle, i forhold til Norge. Dessuten har jeg blitt mye mer patriotisk etter at jeg kom hit, innser virkelig hvor herlig Norge er. Selvom jeg vil reise så mye som mulig og oppleve andre steder enn ''kjedelige, kalde norge'', så er jeg så stolt av å være norsk! ohh this is some deep shit., I'm out.
Angrer du på at du dro til USA?

Nei, aldeles ikke! Jeg var så bestemt på å dra, selvom det kom opp noen problemer, så lot jeg ikke det stoppe meg. Dette er nok den beste avgjørelsen jeg har tatt, er så glad for at jeg tok sjangsen og bare hoppet i det. Jeg visste godt at jeg kom til å angre om jeg ble igjen i Norge, og at jeg hadde hatt alt for lite motivasjon til å få gode karakterer. Trengte å komme meg bort, og oppleve noe nytt. Jeg elsker å reise, og vil bruke mye av livet mitt på nettopp det, så dette var nok den beste starten jeg kunne fått! Har heller ikke hjemlengsel, heldigvis. Fikk et lite ''sjokk'' 4-5 dager etter at jeg kom hit, var full av følelser. Trodde virkelig ikke at jeg skulle få en slik reaksjon. Før jeg dro var jeg ikke nervøs eller spent, var absolutt ikke klar over at jeg skulle reise. Så var nok bare alle de følelsene som kom litt på etterskudd. Var jentene, bestemor og hunden min jeg savnet mest, kunne virkelig ikke se for meg å være uten dem så lenge. Men den lengselen gikk over på et blunk, uten at jeg merket det. Nå skal jeg bare nyte tiden her, for jeg vet at jeg kommer hjem igjen, og at alt vil være akkurat som det var før jeg dro 


THANK GOD IT'S FRIDAY! Så ufattelig deilig! Kom hjem fra skolen,så gikk jeg en tur i det fine været, sammen med Jenn og beistet  #3. Er sykt varmt i dag, ble kokvarm enda jeg bare hadde på en tskjorte og tights. Været endrer seg sykt fort her, ene dagen er det 25 grader, dagen etter kanskje 15. Har ikke mye på planen for this weekend, men lekser må nok gjøres.. Alle måtte ta den ene engelsprøven om igjen, pga juks. Nei, jeg var ikke en av de, men alle måtte ta den uansett. Vertsmor lurte meg akkurat om jeg ville på et show i morgen sammen med henne og Aaron. Er en blanding av horror og nakne menn, ettersom linken hun sendte meg var av en veltrent mann i undertøy, og overskriften sa ''The rocky horror show''. Kan bli interessant, haha. 

Nå skal jeg bare slenge på andre klær og kanskje freshe opp det sminkefrie tryne mitt, så er det off to sesongens siste footballgame. Aner ikke når Peyton henter meg, så burde vel bare gjøre meg klar. Ha en fin fredag alle sammen!

Det du ser i hagen på det nederste bilde til venstre er forreten en graveyard, ser mye værre ut når det er mørkt ute såklart, heheee!


Vel, hadde ikke sett for meg å bruke hele dagen på lekser. Vil bare drite i det noen ganger, men i dag var jeg virkelig nødt til å forberede meg på noen prøver, vil virkelig ikke faile. Fikk også mail om at alle må ta prøven vi hadde i engelsk om igjen på fredag, just my luck.. Nå skal jeg belønne meg selv med The walking dead, painkillers, en bit banana bread og isbiter! For en herlig kombinasjon. Hører forresten lyden av motorsag og unger som skriker som bare faen. Glad jeg er inside, hater folk som er skikkelig utkledd med masker osv, som dere sikkert har forstått..


Hadde tid til kostyme da seff, dressed up as me - Superwoman! 


Hei! Jeg heter Hilde, er 17 år og kommer fra en liten plass i Nordland. Dette skoleåret tilbringer jeg i Decatur, Alabama som utvekslingstudent gjennom organisasjonen EF. Om det er noe du lurer på kan du kontakte meg på Hild3x@hotmail.com.

Legg meg til som venn


ARKIV

· Mai 2013 · April 2013 · Mars 2013 · Februar 2013 · Januar 2013 · Desember 2012 · November 2012 · Oktober 2012 · September 2012 · August 2012 · Juli 2012 · Juni 2012


KATEGORIER

· Bahamas 2013 · Blogg · Events · Florida 2013 · Innkjøp · Makeup/hår/skjønnhet · New York 2013 · Oregon 2012 · Prom 2013 · San Francisco 2013 · Sponsing · Spørsmål · Trips · Utveksling

LINKER

· blogg.no · Emmaaaiusa · Få din egen blogg!

DESIGN

Designet er laget av Katrine.

hits