Dro med denne gjengen + et par til ut og spiste i dag, siden det var senior lunch. Skulle akkurat til å betale, så sa servitøren at noen andre allerede hadde betalt for oss alle sammen! Var nok laura mae's youth pastor, herregud så snilt! Han kjente nok ikke halvparten av oss engang. Amerikanere er så hyggelige! På tur tilbake var det ikke plass til alle i bilen, så janaye og laura mae satt seg like gjerne i bagasjerommet sammen. Vi hadde thrift shop på full guffe, sang og danset, og såklart møtte vi på sikkert 4-5 politibiler bare på den lille kjøreturen! Med en gang vi så en ropte vi ''HIDE!!!'' så de ikke skulle se jentene in the back, haha.

 
I dag fikk jeg brev fra EF, og skjønte med en gang at det var snakk om hjemreise.. Vertsmor åpnet det for meg, og da hun åpnen munnen og gapet, skjønte jeg at det ikke var helt som forventet.. Jeg er altså satt opp på flight wave 2, som er 28-30 mai! Akkurat fire måneder til! Herregud, føles som jeg akkurat kom hit. Er litt godt å ha en mer spesifikk dato å se fram til, men er litt trist at året snart er over. Håper i det minste jeg får reise sammen med noen, for på tur til statene var jeg helt alene, som var ganske kjedelig. Huff, går ikke helt opp for meg dette. Hadde forventet å være her til i midten av juni, ettersom jeg kom hit 15 august, to uker etter skolen allerede hadde startet.. 

 
Dagene her er egentlig utrolig kjedelig, alle er så anti-social, så er skjeldent vi bare henger etter skoletid. Dessuten må man ha bil for å komme seg alle steder, noe som er sykt irriterende. Kjenner jeg begynner å bli ganske klar for at dagene skal gå fortere, nå som flere trips are coming up. Blir en tur til San francisco i mars, så er det bare èn månede til jeg hopper på flyet til New york for å møte onkel, tante og mine søte søskenbarn ♥ Er så klar for å se noen kjente fjes igjen, kommer nok aldri til å klare å holde tårene tilbake! Er litt kjipt å sjekke ''days until'' på iphonen når jeg innser hvor fort de siste månede kommer til å gå, men er vet at når tiden kommer for å dra hjem, så er jeg ganske klar for det! Skal bli så utrolig godt å klemme alle kjære, være sosial og ikke minst spise norsk mat. Er sykt hvor mange minner jeg har når dette året er over, får sjangsen til så utrolig mye mer enn forventet mens jeg er her! Føler meg så heldig!


Verdens beste bestemor, som jeg savner så ufattelig mye! ♥
Tenkte å fortelle litt om turen jeg var på med EF, til disney world. Det er ikke en tur som arrangeres for alle, men dette var noe RC'en har gjort hvert år i mange år. Så vi var en hel buss med utvekslingsstudenter, men det var også noen familiemedlem som ble med. Jeg gikk på første møteplass, som gikk klokken 15. Vi stoppet flere plasser for å hente andre, så ble litt lengre enn nødvendig. Vi stoppet et par ganger og spiste, ellers sov vi for det meste siden vi kjørte hele natten. Rundt 6 tiden om morgen stoppet vi en plass for å gå inn og gjøre oss klar for dag 1 i disney world. Vi dro ikke til hotellet med en gang, for det hadde vi ikke tid til. Den første dagen tilbringte vi i Animal Kingdom og Magic Kingdom, favoritten var uten tvil Magic Kingdom! Måtte overkomme frykten min for folk som har på masker, for bilde med Mickey mouse og andre karakterer er et must! Space mountain var den beste riden der, og en ride med noen jack sparrow greier var også ganske kul(husker ikke helt om den var her eller i hollywood studios?). Det aller beste var nok lysbilde og fyrverkeriet senere på kvelden! Herregud, var helt speechless. Er noe av det fineste jeg har sett! 

 
Dag 2 dro vi til Hollywood studios og Epcot. Skal du dit så anbefaler jeg hvertfall rock 'n' roller coaster og tower of terror! Det var også en studio backlot tour som også var litt neat. Epcot er der alle ''landene'' er. De har også norge, så det var så godt med ''norsk'' lunsj! Kjøpte skolebolle, men angrer nesten på at jeg ikke kjøpte vaffel istede, haha. Er bare norske folk som jobber der, og alle hadde på bunad! De har til og med en norsk restaurant som het Akershus, og en ride der du sitter i en ''vikingbåt''. Vi skulle egentlig spise på den norske restauranten, men var veldig dyrt, så de andre hadde ikke så lyst. På kvelden er det også et sykt fint show med fyrverkeri som er værdt å få med seg!Dag 3 brukte vi i Universal studios, som var helt sinnsykt rått! Mange gode rides og slags simulators(?) du sitter i, og ser på en stor skjerm der ALT virker ekte. Helt sinnsykt kult! Revenge of the mummy var også en bra ride, var plutselig flammer i taket og hele pakka! Den roller coastern som gikk rett opp og ned var også bra! Selvom jeg var pissredd. Siste dagen vår gikk til Islands of adventures, som jeg tror kanskje ble min favoritt. Nei, jo, kanskje. Klarer ikke bestemme meg, for alt var så sykt bra! The hulk, spiderman, harry potter og alt var bare helt sinnsykt kult Var flere rides som var stengt da vi var der, uheldigvis. Var to i harry potter verden som så skikkelig bra ut, men såklart var de stengt. Men alt i alt var hele turen helt fantastisk, kan ikke beskrives! Alt var så stort, og de hadde alt laget helt perfekt.
 

Dette er noe alle må oppleve! Herregud, har ikke ord! Tidenes beste trip, der jeg ble så close med mange fantastiske mennesker Story of my life
Halloooo! Har ikke hatt tid til å poste noen av bildene fra turen til disney world eller andre småting som har skjedd de siste dagene, så her kommer en kjedelig oppsummering! Kan vel starte med at på torsdag begynte det faktisk å SNØ her! Man kunne først bare se noen få snøfnugg i lufta, men alle tok helt av og danset en ''snow dance'' i håp om at det skulle bli mer snø, og plutselig var det faktisk helt hvitt ute! Det var ikke varmt nok til at det holdte seg på bakken, men nok til at vi fikk dra hjem fra skolen rettt etter 6th period. Alle freaked out, mens jeg bare satt der og håpet på at det skulle gi seg. Flere ropte på meg og sa jeg måtte komme å se, som om jeg ikke har sett snø før liksom.. Men på grunn av den ''intense snøstormen'' begynte vi ikke før 10 på fredag, helt greit! Enda var det sol og klar himmel, og ingen snø å se da jeg sto opp. 'murica! Senere dro jeg å så basketballkampen, hvor jeg blandt annet møtte søte Maddie fra australia. Etterpå dro jeg og noen andre jenter på kino og så Mama, som fyi ikke var noe særlig bra.

I går ble det en tur til huntsville med et par av gutta, plokket også opp maddie på turen. Vi bare trasket rundt, og dro på kino. Innholdsrikt! Ellers var jeg faktisk i kirken i dag sammen med Peyton, etterfulgt av meksikansk mat. Tror faktisk jeg skal ut og spise IGJEN i dag sammen med vertsfamilien.. Livet i amerika ass!


det fæle været som forsinket skolen med 3 timer - walking the dog i drittvær - meg og elise watching the game - nathan på shopping
Sent på mandag kom jeg hjem fra tidenes trip! Hadde det helt sykt gøy i disney world med mange andre utvekslingsstudenter. Ble veldig close med en gjeng, savner de allerede! Har ikke hatt tid til å poste noen innlegg siden jeg er så opptatt med å catche opp alle leksene og prøvene jeg gikk glipp av.. Er så lei, skal bli godt med langhelg igjen! Tenker å lage et eller to innlegg senere med noen bilder fra turen, så dere får se hvor sykt stort og fint der er der! Nå må jeg prøve å fullføre noe lekser så fort som mulig, vil legge med tidlig på grunn av hodepine.. er enda sliten etter turen, gjorde ting hele tiden og sov alt for lite. God natt


Sofie, Mia, Christian, Stine, Rémy, meg, Marie, Marte 


Siden klassen vant dansekonkurransen under homecoming week, så fikk vi fra til the skate castle i dag etter 5th period. Gikk bedre med meg denne gangen siden jeg fikk bruke ''normale'' rollerskates! Fikk også pizza, spilte noen spill, pratet og bare hadde det gøy. Så mye bedre enn skole! Nå har jeg gjort ferdig anatomi leksene, så er bare pakking som står igjen på planen for i dag. Må vel også dra til salongen og kjøpe ny foundation, og stoppe å ta ut penger til i morgen!


meg, anna og janaye - caleb - meg og destany - laura mae, janaye og meg! 
Fikk et spørsmål om jeg kunne skrive litt om det negative med utveksling, så hvorfor ikke! Inkluderer også positive ting, så slipper det å bli et så kjedelig innlegg. Dette er mye generelt, men også litt mine egne erfaringer. Dette er absolutt ingen fasit, men mye av det typiske.

- Det koster mye penger.
- Det kan være veldig vanskelig å få ny familie, om noe skjærer seg.
- Man må være sterk psykisk, for å takle et helt år uten sin egen familie og venner. 
- Skolen stiller høye krav til karakterer.
- Organisasjoner du reiser med kan være jævlig streng og urettferdig. 
- Det kan være veldig vanskelig å komme hjem til norsk skole, og særlig norskfaget.
- Man kan få et stort kultursjokk i begynnelsen, som kan gjøre det vanskelig. 
- Husreglene er oftest mye strengere, så du kan ikke bare dra ut døra og bli borte til sent på kvelden. 
- Vennene kan være eksremt opptatt med familie på fritiden.

+ Man lærer et nytt språk helt flytende.
+ Man blir kjent med nye mennesker, og får venner for livet.
+ Man skjønner seg bedre på andre kulturer, når man ser hvor forskjellig alt er.
+ Man lærer mye nytt om seg selv, og hvordan takle nye situasjoner.
+ Det er oftest lettere å få gode karakterer.
+ Man setter mye mer pris på det man har hjemme i hjemlandet sitt.
+ Man opplever en helt ny hverdag, som mye lettere gir mer motivasjon.
+ Man blir mye mer selvstendig, og vokser mye mentalt.
+ Kan være et stort pluss når du senere skal søke jobb.
+ Du får en ny familie og et nytt hjem.
+ Du får sjangsen til å reise mye mer, og besøke andre byer.
+ Shopping, frisør og alt er MYE billigere.

 
Litt tidligere i dag dro jeg og vertsmor til ei av veninnene hennes, for å se på geiter! Mange som var helt nyfødt, oh my goodness de var nydelige! Skulle ønske jeg kunne ta en med hjem og ha den i the backyard ♥ Skulle egentlig henge med noen jenter i dag, men kampen deres ble flyttet, så vi måtte avlyse daten. Bare 2 dager igjen før skolen starter, skal bli godt å komme i normal hverdag og se alle igjen! Har uansett bare 3 skoedager før jeg tar turen til disney world  :) 
Dro til en skatepark med Jenn tidligere i dag, etter vi hadde spist taco hos bror. Her bruker de ikke samme rollerskates som jeg er vant til fra jeg var mindre, så følte meg virkelig som bambi på glattisen. Holdte meg godt fast i Jenn hele tiden, men da hun slapp taket tok det ikke mer enn 3 sekunder før jeg satt på rumpa.. Typisk meg det! Gøy var det hvertfall, og DQ is på tur hjem gjorde det ikke værre!

Kvelden i går ble langt fra slik som jeg så for meg. Kjente at jeg skulle ønske jeg kunne dra hjem, bare for èn dag. Men egentlig gjør det meg ingenting at jeg gikk blipp av all moroa hjemme, for jeg har det allerede så bra her! Vi så the ball drop på tv, og rett etterpå kom en kompis på besøk. Så film og bare snakket til langt på natt. Han hadde visst øvd på å si etternavnet mitt, enda høres det mer ut som ''ludtevitksken'' eller noe, er hvertfall sykt gøy å høre på, og få disse amerikanerne til å prøve å snakke norsk! Har ikke mye planer for denne dagen, så tror jeg skal ta meg i nakken og rydde rommet, julegavene ligger enda på gulvet, hehh.. 
 

Så smilende og glad!


Godt nyttår!!! Er allerede 2013 i norge, litt rart å tenke på! Kveldens planer ble ikke helt som de sku, men kanskje jeg drar ut med en kompis istede, og drar dit han har planer om. Er visst fler som skal dit, så det kan bli gøy. Skulle bare poste et raskt innlegg, så snakkes mer til neste år! ;) 
Hei! Jeg heter Hilde, er 17 år og kommer fra en liten plass i Nordland. Dette skoleåret tilbringer jeg i Decatur, Alabama som utvekslingstudent gjennom organisasjonen EF. Om det er noe du lurer på kan du kontakte meg på Hild3x@hotmail.com.

Legg meg til som venn


ARKIV

· Mai 2013 · April 2013 · Mars 2013 · Februar 2013 · Januar 2013 · Desember 2012 · November 2012 · Oktober 2012 · September 2012 · August 2012 · Juli 2012 · Juni 2012


KATEGORIER

· Bahamas 2013 · Blogg · Events · Florida 2013 · Innkjøp · Makeup/hår/skjønnhet · New York 2013 · Prom 2013 · San Francisco 2013 · Sponsing · Spørsmål · Trips · Utveksling

LINKER

· blogg.no · Emmaaaiusa · Få din egen blogg!

DESIGN

Designet er laget av Katrine.

hits